Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стъкло на шофьорската врата GT

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със стъкло на шофьорската врата GT

Здравейте,
    стъклото на лявата ми врата се вдига много трудно, на интервали по 3-4 см.. На няколко пъти след дълго цъкане на бутона се оправя и работи нормално, но при седващо отваряне и затваряне на вратата, проблема отново се появява. Колата е AR GT 2004-та. Проблема още повече наболява заради това, че в случая заводската настройка е стъклото да пада няколко см. надолу при отваряне на вратата. Получава се така, че излизам от колата, стъклото пада няколко см. надолу и като затворя вратата не може да се върне, колкото е паднало, остава пролука 1-2 см., което особено в зимно време никак не е приятно. Някой има ли идея каква може да е причината и как може да се отстрани?

Моето правеше така и след като напръсках водачите на стъклото( онова което прилича на черно кадифе) с един силиконов спрей спря да блокира и да се криви при вдигане. Опитай.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:37.

Comment

Аз имам същия проблем, а може ли да е от нещо друго?

Comment

Пръскането със спрей го опитах преди да попитам тук. Помогна малко, леко се улесни движението на стъклото, но това беше за кратко. Надолу иначе си върви идеално, за лятото добре. За пролуката не бих се притеснявал толкова ако и не знаех колко лесничко се отваря врата при наличието на такава.

Comment

Първоначално публикувано от NIKI_ARGT Покажи съобщение
            Пръскането със спрей го опитах преди да попитам тук. Помогна малко, леко се улесни движението на стъклото, но това беше за кратко. Надолу иначе си върви идеално, за лятото добре. За пролуката не бих се притеснявал толкова ако и не знаех колко лесничко се отваря врата при наличието на такава.
            трябва да свалиш кората и да видиш какво става.
            Иначе аз ползвах това и забравих за проблема
            https://www.youtube.com/watch?v=rR64S_ojBb4

Comment

Ще взема един спрей на Вюрт да видим ще има ли по-добър ефект. Ако не, ще се маха кората.

Comment

При мен е същия проблема, махнах корите пръсках, смазвах, чистех където може, подобрение зимно време никакво. Прозореца се вдига на 10-11-то натискане на копчето. Мъчи го нещо, но не знам какво. Лятото е сравнително по-нормално, от 1-2 натискания на копчето се вдига, но значително по-бавно от шофьорската врата. Там нямам никакъв проблем, вдига се бързо в зимно и лятно време.

Comment

И при мен е така. Като ми стане така, правя калибрацията на стъклото отново (свалям прозореца до долу и държа 10 секунди, после го качвам до горе и пак държа 10 секунди или обратното) и се закрепя положението. Като затварям вратата, прозореца си се вдига до горе след калибрацията.

Comment

Чрез обилно пръскане със силиконов спрей на всички гуми в досег със стъклото положението се подобри - затваря се и отваря както трябва. Струва ми се обаче, че ще е така само, докато е топло времето. Два - три часа след пръскането и при малко по-студено време, стъклото - изглежда се вдига малко по-трудно. Като знам какво става при махане на корите ...счупени дюбели и подобни проблеми. Радвам се поне, че проблема е свързан с някакви пречки по пътя на стъклото, че цената на нов механизъм е около 500 лв. явно.

Comment

Абе не съм много сигурен, но май и този механизъм се обучава. Принципът е, че когато механизмът види зор се увеличава токът и конторлът решава, че прозореца е затворен догоре. Съсответно спира напреженеието към моторчето. Ако този праг не е настроен правилно, стъклото почва да спира при най-малкото съпротивление. Как се обучава обаче не си спомням, но го имаше някъде из форума описано.
                      '05 166 V6
                      '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                        Абе не съм много сигурен, но май и този механизъм се обучава. Принципът е, че когато механизмът види зор се увеличава токът и конторлът решава, че прозореца е затворен догоре. Съсответно спира напреженеието към моторчето. Ако този праг не е настроен правилно, стъклото почва да спира при най-малкото съпротивление. Как се обучава обаче не си спомням, но го имаше някъде из форума описано.
                        Точно по същите причини не ми работеше заключването на едната врата, малко смазване където имаше повишено триене и сега е като нова

Comment

колега провери си връзките които са между вратата и купето ако не прави добър контакт да имаш проблеми

Comment

Май всички ГТ-ТА са с този проблем,и при мен е така само дясната врата,опитвах това със задържането за 10 секунди,някой път става някой път не,а това за спрея според мен ще е подобре със тефлонов.Продавам такива спрейове,силиконовия е за защита на гумени и пластмасови елементи,и сравнение с тефлоновия има доста по-голямо съпротивление.Тефлоновия дори има две разновидности,едния от които се води сух тефлон,може да се използва на места които искате да смажете но не искате да цапа,примерно ако ви се прибира трудно колана.

Comment

на мене вчера ми го направи тоя номер само че падна и повече несе вдигна и се оказа една букса на вратата беше нагоряла то дефакто се пада механизма които при отваряне и затваряне сваля и вдига стъклото прегледаи си всички букси по вратата

Comment

Working...
                              X